BUURMAN

De kus in ruil voor een koninkrijk

Na debuutplaat ‘Rocky Komt Altijd Terug’ (2008) en ‘Mount Everest’ (2010) achtte BUURMAN de tijd voor nieuw werk. Het idee van de nieuwe plaat, de nieuwe show, het nieuwe verhaal, zit in een doos. Een doos die Buurmanfrontman Geert Verdickt een paar maanden geleden van z’n vader kreeg. Een doos vol foto’s, brieven en documenten van z’n grootvader. Marc Fraine was zijn artiestennaam. In het Antwerpen van de jaren ’30 en ’40 speelde grootvader Verdickt piano, accordeon en orgel in hotels, in de opera, en in toenmalige cinema’s bij stomme films.

Door fantasie geprikkeld, graaft kleinzoon Geert in opa’s verleden en komt hij bij mooie verhalen terecht: persoonlijk, maar ook universeel. Deze verhalen vormen de basis voor het album dat in het najaar van 2014 uitkomt.
Een verhaal over (groot)vaders en zonen. Over vrouwen, moeders en dochters. Over thuiskomen en vertrekken… “Door middel van songs, soundtracks, dialogen en projecties slaagt Verdickt er in om flarden uit het verleden zodanig uit te lichten dat ze een eigenzinnige lappendeken vormen van het hier en nu.” Geert Verdickt laat zich bijstaan door Stijn Gevaert en Koen Renders, de beste one-man-bands van het land. (toetsen, drums, soundscapes, bas, orgel, gitaar, ukelele, mondharmonica, zang en drums… en dat allemaal tegelijkertijd!).


Hinzu komme ein hausarbeiten schreiben lassen ungleichgewicht bei der bezahlung je nach schulform.